YÖNETİCİLERİN YOL HARİTASI, HENRY MINTZBERG’den…….

“YÖNETİCİLERE ÖYKÜLER”

UFUK BATUM’UN ÇEVİRİSİ VE ÖNSÖZÜYLE RAFLARDAKİ YERİNİ ALDI

HENRY MİNTZBERG, “YÖNETİCİLERE ÖYKÜLER” KİTABINDA YÖNETİCİLER İÇİN YOL HARİTASI SUNUYOR

Dünyaca ünlü Yönetim Uzmanı Henry Mintzberg, yöneticilere eğlenceli bir dille ezber bozan yönetim dersleri verdiği Yöneticilere Öyküler kitabında, bugünün dünyasında yöneticiliği akademisyen gözüyle ele alıyor. 42 öyküden oluşan deneme türündeki kitapta bugünden geleceğe uzanan zaman diliminde atılması gereken adımlara, yapılan yanlışlara projeksiyon tutuyor. Yöneticiler için başucu niteliğine sahip olan kitap, havada kalan yöneticilik anlayışına, yaratılan unvan enflasyonuna, yapılan milimetrik hesaplar yüzünden kaçırılan fırsatlara, kar odaklı yaklaşıma meydan okuyarak sürdürülebilir yönetim anlayışının bütününü oluşturan parçalara dikkat çekiyor.

Yönetim alanında dünya çapında 20 onur belgesine sahip Henry Mintzberg, The Kitap Yayınları etiketi ve akademisyen, iş insanı, yazar Ufuk Batum’un çevirisi ve önsözüyle raflardaki yerini alan kitabında, henüz işe yeni başlayan, işiyle yaşayan, işini büyütmek isteyen her türlü yönetici için adeta bir yol haritası çiziyor. Yöneticilere özel olarak hazırladığı 42 öyküden oluşan deneme kitabında, yöneticileri makam odalarından sahaya inmeye davet ediyor. Yöneticiliği akademisyen gözüyle irdeleyerek, ders kitaplarında anlatılan yöneticiliğin tüm unsurlarını bugünün dünyasının ihtiyaçlarına göre şekillendiriyor ve metaforlar kullanarak oldukça eğlenceli ve akıcı bir dil ile anlatıyor.

Maestro efsanesini keşfedin

Henry Mintzberg, kitabında yöneticilere, içi doldurulmayan kavramları, gereksiz unvanları, milimetrik hesapları, kar odaklı büyümeyi geride bırakıp “kendi mutluluğunuza, müşterilerinizin tatminine ve sürdürülebilirlik açısından geleceğe yatırım yapın” diye sesleniyor. Yöneticileri, maestro efsanesini keşfetmeye, sert verilerin yumuşak karnını bulmaya ve yönetim kuruluyla birlikte sahada arı gibi çalışmaya davet ediyor. Yöneticilik konusunda geçmişten bugüne aktarılan basmakalıp tanımlamaların rafa kaldırılması gerektiğini dile getirdiği kitabında, yöneticiliği, farklı kurum ve şirketlerin yönetimi üzerinden örneklerle şekillendirerek yarınlara not düşüyor.